2022. november 29. kedd

14 dolog a múltból, melyek a modern emberek számára rendkívül furcsának tűnnek

- Advertisement -

A múlt tele van számos olyan dologgal, melynek eredeti funkcióját nagyon kevesen ismerik, sőt már nem is igazán lehet velük találkozni csak a képeken és a történelem könyvekben. A mostani posztunkban is olyan jellegű tárgyakat hoztunk el, melyeket régen aktívan használtak mind a nők, mind a férfiak, és ha nem lenne ott, hogy azt mire használták sokan nem tudnák megmondani, hogy mit is látnak a fotókon. Kérdés már csak az, hogy ti tudjátok-e, hogy ezeket a régmúltban mire használták?

1, Kezdetben rejtély volt, hogy mi lehet ez. Szerintetek mi lehet? Ha nem sikerül kitalálni akkor segítünk a cikk alján megtaláljátok a választ.

2, Egy egy jakutföldről származó szemüveg, mely megvédi a szemet a napfényes havas tájtól.

- -

3, Ez egy 16. – 17. századi cipő, mely megóvta a drága ruhákat a szennyeződésektől. Ezzel a hölgy státuszét is könnyen meg lehetett állapítani.

4, Ha hiszed ha nem de ezek fogpiszkálók, amiket még az 1550-es, 1600-as években használtak a nemesek.

5, Ez egy 17. – 18. századi csésze, amit a nők arra a célra használtak, hogy könnyíteni tudjanak magukon. Sajnos nem volt olyan egyszerű hatalmas abroncsos ruhában elmenni az árnyékszékre, és ez volt legkézenfekvőbb megoldás.

6, Ez egy fűtőeszköz, amit a nemesek ágyába tettek a 16-19. század között. Forró szenet raktak bele és a takaró alá tették.

7, Ez egy olyan füzet, melyet a 19-20 században használtak a hölgyek. Ebbe írták fel, hogy a bálokon a táncok alkalmával milyen nevű férfival táncoltak.

8, Virágtartó melyet a 19. században használtak az emberek. Ez meggátolta, hogy a ruhák és a kesztyűk foltosak és piszkosak legyenek.

9, Ha hiszed ha nem ez egy hajszárító melyet 1880-90-ben használtak a nők. Forró vizet töltöttek bele, és szárazra fésülték a hajukat.

10, Ez az úgynevezett pedoszkóp, amit 1920-1960 között használtak az emberek. A készülék által kibocsátott röntgensugarak segítségével tudták megállapítani mekkora cipő kell a vevőnek.

11, Az orr alakjának korrigálására szolgáló eszköz, amit az 1930-as években használtak a hölgyek. 100.000 ilyen darabot adtak el, és néhány órán át kellett viselni.

12, Ez egy rádiókalap, amit 1949-ben használtak az emberek.

13, Ezek holdjárást imitáló cipők, melyeket az 1960-as években voltak nagyon népszerűek.

14, Gyerekkerékpár az 1970-es évekből.

Első kép válasza:

Izraeli kutatók hat hónapig nem tudták megfejteni, hogy mire való egy 3,5 kg súlyú furcsa aranytárgy, amelyet 2015-ben találtak az egyik jeruzsálemi temetőben. Aztán a régészek úgy döntöttek, hogy segítséget kérnek a Facebook-felhasználóktól. A kommentárokban különféle verziók ütötték fel a fejüket, például: óra, masszázshenger, szent tárgy… Végül kiderült, hogy nem szent tárgy, hanem egy olyan tárgy, mely véd a radioaktív sugárzás ellen. Az viszont örök rejtély marad, hogyan került a temetőbe.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek