2022. december 2. péntek

12 szomszéd, aki mellett teljesen kiszámíthatatlan az élet

- Advertisement -

Egy lakás bérlésekor vagy éppen megvásárláskor nem minden esetben a magas ár jelenti a legnagyobb problémát, legalább ugyanennyi gondot képesek okozni a kellemetlen szomszédok. Kora reggeli hangoskodás, bömbölő zene, kiabálás, ugrálás, ezek csak néhány tipikus probléma azok közül, amelyek egy panelházban élők életét képesek megkeseríteni.

Cikkünkben tizenkét szomszédokkal kapcsolatos őrült történettel találkozhatsz, amelyek miatt a lakók egy vígjátékban vagy horrorfilmben érezhetik magukat.

“Egyszer béreltem egy lakást. Közvetlenül mellettem egy fiatal nő lakott, aki állandóan ordított a kutyájával. Hallgatni is rossz volt, ahogy a szegény kutyát mindenért leszidta: azért, mert koszos lábbal ment be a házba, azért mert szétszórta az ételt a földön, sőt, egyszer még azt is hallottam, ahogy azt mondja: „jobb lenne, ha vennék egy malacot…az kevesebbet eszik és legalább le tudnám vágni!”. Nagyon sajnáltam szegény állatot. Idővel valahogy kiderült, hogy nincs is kutyája, csak egy férje.”

- -

“Három éve a fölöttem lakó szomszéd megkért, hogy ne zajongjak, mert a gyermekei pihenni szeretnének. Olyan lelkiismeret furdalásom lett ettől, hogy utána még porszívózni se mertem, inkább csak felsöpörtem helyette. A zenét fülhallgatóval hallgattam és a kanapén klopfoltam a húst, hogy minél kisebb zajt csapjak vele. Amint valaki zajongott a házban, a nő azonnal lerohant és bekopogott hozzá, hogy kiverje a hisztit. Nemrég megtudtam, hogy nincs is gyermeke és nem is volt neki. Csupán három macskája van.”

“Anyám valakitől liliomot kapott a születésnapjára, de sajnos allergiás rá. Anyum ezért kirakta a folyosón lévő asztalra. Másnap reggelre azonban a virág eltűnt és egy üveg pezsgő volt a helyén egy cetlivel: „Kedves szomszédok, köszönöm!” Kiderült, hogy egy másik szomszédnak is pontosan aznap volt a születésnapja.”

“Egy nap új lakásba költöztem és fontosnak tartottam, hogy jó kapcsolatot alakítsak ki a szomszédokkal. Átkopogtam a mellettem lakóhoz és bemutatkoztam neki, sőt, még a nagymamájának is segítettem becipelni a nehéz szatyrokat a házba. Köszönetnyilvánításként és a bizalom jeleként pedig megosztotta velem azt az információt, hogy két hajléktalan ember lakik a kukánkban.”

“A barátomnak plüss dobermann van az erkélyén. A egyik szomszéd panasz levelet hagyott neki a bejárati ajtó mellett, hogy a kutya agresszív és pihenni sem lehet tőle. Komolyan?”

“A barátom nemrég egy panelházban vásárolt magának egy lakást, ahol főleg idős nagymamák, korán reggel piacra induló nagypapák, illetve volt mérnökök éltek. A házban mindenki normális volt, kedvesen köszöntek, aztán egyszer csak az egyik szombat reggel valaki kopogott az ajtón. Egy idős néni volt az, aki láthatóan ideges volt, majd így szólt:
– Fiatalember, ha nem probléma, kérhetnék kölcsön valamit?
A barátom régi vágású srác volt, így hát megszólalt:
– Természetesen! Mi kellene? Só, cukor, gyufa?
– Egy gramm…”

“A szomszédomban egy idős nyugdíjas lakik, aki folyamatosan dohányzik. Az erkélyen gyújt rá, ezért minden füst és szag átjön hozzánk. Többször kértem, hogy hagyja abba, ugyanis pici gyerekek vannak nálunk, de kérésem süket fülekre talált. Megpróbáltam mégis hatással lenni rá, ezért felajánlottam, hogy mi lenne, ha adnék neki havonta tízezer forintot, hogy ne az erkélyen cigizzen, hanem menjen le a ház elé?! Bele is egyezett, augusztus elsejével indult a füst mentes hónap. Augusztus másodikán bekopogott hozzám azzal a kérdéssel, hogy, ha teljesen leszokok, mennyit adsz?”

“Amikor tizenhat éves voltam, csöveket jártak tisztítani a házba, közvetlenül a fűtésszezon előtt. Egyik nap valaki becsöngetett hozzám, kinyitottam az ajtót, ami előtt egy nagyon szexi szomszéd fiú állt, majd megkérdezte: „tisztították a csöveidet mostanság?”. Én kicsit zavarba is jöttem, a hajamat tekergetve a padlóra nézve így szóltam: „háát…egy ideje már senki”. A srác szó nélkül megfordult és elment… Hónapokon át még a liftet se mertem használni, nehogy találkozzunk.”

“Liftben utaztam éppen az egyik fölöttem lakó családdal, amikor a kisfiúk megszólalt: „Helló, te pisafejű!”. A szülők nagyon leszidták és azt is elmondták, hogy nem ez volt a legrosszabb, amit valaha mondott, de így is nagyon kínos volt mindenkinek.”

“Egy hónappal ezelőtt az egyik szomszéd este tíz órakor kidobta a férjét a lakásból. Az összes lakó lélegzet visszafojtva figyelte, ahogy a nő a folyosóra dobálja a holmijait, miközben sikítozott, hogy minél előbb tűnjön a pokolba. Az egyik magányos fiatal nő viszont kinyitotta az ajtaját, majd így szólt: „aludhatsz nálam, ha van kedved”. A srác el is fogadta az ajánlatot és bevitte hozzá a cuccait. Ez már egy hónapja történt, azóta is együtt élnek.”

“Tavaly egy két méteres kerítést építettünk a ház köré, ez pedig a jobb oldali szomszédunknak egyáltalán nem tetszett. Abban az évben a kertben rendkívül jó termésünk volt. Korábban a feleségemmel azt hittük, hogy valami probléma van a földdel, ugyanis semmi sem akart normális mennyiségű termést hozni. Szóval, kiderült számunkra, hogy a kerítés magassága egyenesen arányos a termés mennyiségével…”

“Liftben folytatott beszélgetés az egyik lakóval:
én: önt nem szokta zavarni, hogy a 7.. 8. emelet környékén valakinél állandó kutyaugatás van éjszaka?!
ő: nekem mondja…aludni sem tudok tőle rendesen.
én: csak nem közvetlenül mellette lakik?
ő: én vagyok a gazdája.”

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek