2022. szeptember 29. csütörtök

12 érdekes esemény, amely csak egyszer fordulhat elő a történelem során

- Advertisement -

Rohanó életünkben érdemes néha elmerülnünk a világ dolgaiban, ugyanis számos olyan meglepő történést tapasztalhatunk, amely nem sokszor fordul elő életünkben. A következő összeállításban tizenkét olyan eseményt mutatunk meg, amelyek ebben a formában biztosan nem fognak megismétlődni soha többet ebben az életben.

  1. Timothy Brown, aki kigyógyult az AIDS-ből

Az amerikai férfi HIV pozitív volt, de egy speciális típusú csontvelő-átültetés megmentette életét. A berlini betegként is ismert férfi ezzel szimbólummá is vált. Méghozzá azért, mert gyógyulásával reményt adott kutatóknak, hogy véget vethetnek ennek a komoly betegségnek.

2. A Niagara-vízesés “elzárása”

- -

1969 őszén a vízesés víz nélkül maradt, mert az amerikai hadsereg elzárta a víz utánpótlást. Természetesen ez csak ideiglenes elzárás volt, hogy ellenőrizhessék a folyómedret és megvizsgálhassák a sziklafalat.

3. A tanganyikai nevetőjárvány

Ez egy kis falu, ami Tanzániában, a Viktória-tó partján fekszik. Egy kashasai leányiskolában három lányon tört ki a nevetőgörcs, ami nagyon hamar elterjedt. A feljegyzések szerint legalább 95, de legfeljebb 159, 12-18 év közti diákot érintett a vírusként terjedő nevetőgörcs. Aki elkapta a járványt, órákon át képes volt megállás nélkül nevetni. 16 napon keresztül röhögött a járvány rekordere.

4. Gyilkos-tó

Körülbelül 1700-1800 embert és mintegy 3500 háziállatot fojtott meg a tó, amikor 1986. augusztus 21-én egy limnikus kitörés hatalmas méretű szén-dioxid felhőt vetett ki magából. A szakemberek úgy akarták csökkenteni a veszélyt, hogy öt csövet vezettek volna le a tó mélyébe, hogy a felgyülemlő gázoktól megszabadítsák azt. A csövekből egy darab készült el, a többi elhelyezését ugyanis nagyon kockázatosnak tartották, félve egy újabb kitöréstől.

5. A Norfolk-ezred eltűnése

Az első világháború alatt a Norfolk ezred ötödik zászlóalja 1915. július 29-én teljesen eltűnt. A Gallipoli felé vezető úton furcsa “ködfelhő” ereszkedett le, és 4-5 perc alatt el is tűnt, vele együtt a zászlóalj 267 embere is.

6. Az ördög lábainak nyoma Devonban

Dél-Angliában, Devonban a megye lakói nyugodtan aludtak, reggelre viszont furcsa, patkó alakú lábnyomokat találtak a hóban. A rejtélyes lény nyomai 160 kilométeren át megfigyelhetők voltak, valamint semmi sem képezett akadályt számára, mindenen át tudott haladni. Az eset különböző hiedelmeket indított el, azóta sem lehet tudni, hogy tényleg az ördög járt volna a városkában.

7. Az ausztrál lány, aki vércsoportot váltott

Egy ausztrál lány 2008-ban átvette a szervdonor immunrendszerét és vércsoportot váltott. A világon ő az első, akinek mindez sikerült. A lány kilenc évesen új májat kapott. Demi-Lee Brennan most 15 éves. A lány 0-ás RH negatívról 0-ás Rh pozitívra változott. Ezáltal Demi nem szorul már a szervkilökődést megakadályozó gyógyszerek szedésére sem.

8. Az ólommaszkok kivételes esete

1966. augusztus 20.-án a két elektrotechnikus férfi holttestét találták meg, akik teljesen egyforma öltönyt és ólommaszkot viseltek a Brazil Vintén dombon. Mindkét férfi érdeklődött a földönkívüliek után, ezért a nyomozás során az is felmerült, hogy ezért ölték meg őket. De a mai napig sem derült ki, mi történt velük valójában.

9. Ricky McCormick jegyzete

A 41 évesen elhunyt férfi holttestére 999. nyarán találtak rá, zsebében egy harminc soros, kódolt üzenettel. A nyomozók feltételezései szerint a papíron akár a gyilkosság oka és kódja is vagy az elkövetőre utaló bármilyen tulajdonság, bizonyíték. Minden kódfejtőnek bele törött a bicskája a feladatba, senkinek sem sikerült megfejteni a férfi által feljegyzett kódokat.

10. D. B. Cooper

A történelem egyik leghíresebb bűnözőjéről van szó, aki repülőgép-eltérítő is volt. 1971-ben 200 ezer dollárral együtt ugrott ki egy Boeing fedélzetéről, és azóta sem látta senki. Az FBI szerint a földet érés megölhette a férfit.

11. Edgar Allan Poe titkos csodálója

Edgar Allan Poe titkos csodálója ötven keresztül látogatta az író sírját. Minden alkalommal kora reggel érkezett fekete ruhában, arcát pedig sál mögé rejtette az ismeretlen ember. Estig egy üveg Brandy mellett várt, majd három rózsát hagyott a sírnál. 2010 óta a titokzatos idegen nem jelent meg, valószínűleg azért, mert már ő sincs az élők sorában.

12. A vasálarcos férfi legendája

Franciaországban XIV. Lajos attól félt, hogy testvére letaszítja őt a trónról, ezért fejét egy vasálarc mögé szorította be. Az az egy biztos, hogy a vasálarcos létezett, de hogy valójában kit rejtett, azt soha nem fogjuk megtudni.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek