2022. szeptember 29. csütörtök

10 tulajdonság, amelyet csak az intelligens emberek tudhatnak magukénak

- Advertisement -

Vannak olyan emberi tulajdonságok, amelyek csak azokra jellemzőek, akiknek valamennyire magasabb az intelligencia szintje az átlagnál. A szakemberek hosszú éveken át tartó kutatások eredményei alapján határozták meg ezeket a tulajdonságokat és jellemzőket.

Az intelligens emberek…

  1. Későn fekszenek le

Egy amerikai tanulmány eredményei szerint azok, akik később fekszenek le és később is kelnek fel, magasabb intelligenciával rendelkeznek.

- -

2. Higgadtabbak

A kevésbé okos embereknél őket sokkal nehezebb felbosszantani és kihozni a sodrukból.

3. Empatikusabbak

Átérzik mások helyzetét, valamint jó tanácsokkal is képesek ellátni őket.

4. Többet káromkodnak

Egy kutatás szerint azok az emberek, akik többet káromkodnak az átlagnál, az IQ teszteken sokkal jobban teljesítenek. Pedig elsőre mindenki azt hiszi, hogy inkább azok az emberek beszélnek csúnyábban, akik kevésbé okosak.

5. Lustábbak

Ez nem azt jelenti, hogy kevesebbet dolgoznak másoknál, hanem azt, hogy jobban átgondolják teendőiket. Ezért gyakrabban fordul elő velük, hogy hosszabb ideig gondolkodnak és utána kezdenek neki a munkának.

6. Nem néznek le másokat

Tisztában vannak képességeikkel, de nem tudatják ezt másokkal, inkább segítenek gyengébb képességű társaiknak.

7. Elismerik, ha hibáznak

Ésszerűen lehet velük vitatkozni, amennyiben pedig nem nekik van igazuk, el is ismerik azt.

8. Rendetlenek

Aki külső szemmel tekint környezetükre, azt mondja, hogy nagy rendetlenségben dolgoznak. De ők pontosan tudják, hogy mit hol találnak meg.

9. Párkapcsolat

Az intelligensebb emberek sokkal inkább vannak egyedül, mint olyannal, akivel nem illenek össze. Kevesebb, de annál hosszabb párkapcsolatokkal rendelkeznek életük során.

10. Gyakrabban használják a “szundi” funkciót

Az ébresztő első megszólalása után gyakran használják a “szundi” gombot ahelyett, hogy azonnal felkelnének. Ez nagy valószínűséggel annak tudható be, hogy későn kelő típusok.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek