2022. szeptember 29. csütörtök

10 hihetetlen gyermek, akitől minden egyes ember bátran tanulhatna. Ők az igazi hősök akik közöttünk élnek!

- Advertisement -

A gyerekek a legtisztább, legőszintébb lelkű emberek az egész világon. Olyan mérhetetlen kedvesség és bátorság van bennük, amit nehéz szavakkal kifejezni. Ők nemcsak a szemükkel, hanem a szívükkel is látják a világot, valamint a benne élő embereket. Nagyon könnyen barátkoznak és nem tartanak haragot senkivel. A gyerekek mindig minden körülmények között kimondják azt, amit gondolnak. Mai posztunk során 10 hihetetlenül aranyos történetet hoztunk el nektek, melyekben gyermekek voltak a főszereplők.

1, Christian McPhilamy

Mikor Christian kisebb volt úgy döntött, hagyja megnőni tejföl szőke haját. Akkoriban sok barátja kicsúfolta őt hosszú haja miatt, ám ezzel ő mit sem törődött. Egyetlen egy cél lebegett szeme előtt, és addig nem volt hajlandó megválni tőle, míg el nem éri azt. Mikor haja már elég hosszú megnőtt, levágatta, majd egy olyan jótékonysági szervezetnek adta, mely beteg gyermekeknek készít parókát. Szerette volna, ha a kemoterápián részt vevő gyermekek újra visszakapják hajukat.

- -

2, Clara az Alaskan Airlines járatáról

Az Alaskan Airlines járatán volt egy Tim nevű utas, aki süket és vak is volt. A személyzet nehezen tudott vele kommunikálni, ezért úgy döntöttek, megkérdezik, hogy akad-e az utasok között olyan, aki tud jeltolmácsolni. Ekkor lépett elő a 15 éves Clara, aki egész út alatt Timmel beszélgetett. Az ujjával betűket rajzolt a tenyerére, és úgy tűnt megértik egymást. Tim örült ennek a lehetőségnek, Clara pedig élvezte az izgalmas utazást.

Sokan, akik a járaton utaztak, és szemtanúi voltak a találkozásnak, megosztották a fotókat, amelyeken dicsérik a tinit a tettéért.

3, Ross és Isam

Szokták mondani, hogy az igaz barátság nem ismer határokat, Ross és Isam pedig ennek tökéletes bizonyítékai. Isam halláskárosult ezért időnként segítségre van szüksége az iskolában. Szerencsére Ross mindig ott van mellette mikor kell. Utóbbi annyira szeretett volna kommunikálni barátjával, hogy megtanult jelnyelven beszélni. A tanár Rosst emberségi különdíjra jelölte, amit végül meg is nyert.

Ross balra, Isam jobbra.

4, Christian Buck

Christian Buck második osztályos fiú megtalálta a módját, hogy az iskolájába járó összes diák barátra találjon. Tudta, hogy néhány diáktársa nagyon nehezen barátkozik ezért feltalálta a “The Buddy Bench” nevű barátkozó padot. A félénk és magányos diákok leülhetnek a padra, és összebarátkozhatnak azokkal, akik hasonlóan érzik magukat. Mivel óriási népszerűségnek örvendett és úgy tűnt működik, ezért 200 másik iskola is készíttetett egy ilyen padot.

5, Alex Ibarra

A 7 éves Alex Ibarra kedvenc futballjátékosától, Christian Pulisictől kapott egy aláírt mezt. Akármennyire is örült ennek a szuvenírnek, akármennyire is imádta a focistát, tudta, hogy sokkal többet tud kihozni belőle. Ahelyett, hogy megtartotta volna, úgy döntött eladja 966 ezer forintnak megfelelő dollárért. A pénzből segített a Maria hurrikán által sújtott Puerto Ricónak.

Kedves cselekedetének híre minden emberhez eljutott, köztük Pulistichoz is ezért egy újabb aláírt mezt és egy csekket is küldött neki.

6, Ötödik osztályos tanulók

A Kansas állambeli Andoverben lévő iskola ötödik osztályos tanulói úgy döntöttek, hogy a „The Kindness Project” című filmmel véget vetnek az iskolában folyó zaklatásoknak. Nemcsak kedvességet kínálnak mindenkinek, de azt is megmutatják társaiknak, hogy lehet iskolájukat jobbá tenni.

7, Phoebe Brown

Phoebe Brown, a Missouri állambeli Independenceből egy lekapart sorsjegyet talált a földön vásárlás közben. Miután felvette látta, hogy a sorsjeggyel valaki nyert 30. 000 forintnak megfelelő pénzösszeget. Ahelyett azonban, hogy megtartotta volna fogta a belőle származó pénzt, és élelmiszereket vett az éhező embereknek. Milyen önzetlen cselekedet egy fiatal lánytól.

8, Brecken Hayes

A legtöbb gyermek a malacperselyében összegyűjtött pénzt általában játékra vagy egyéb más dologra költi, ám Brecken Hayes nem így tett. Az indiai állambeli Avonból származó középiskolás közel 136 ezer forintnak megfelelő összeget spórolt össze, amit a helyi élelmiszerbanknak adományozott.

“Az embereknek élelemre és vízre van szüksége az élethez. Csak segíteni akartam nekik.”

9, Campbell Remess

A fiatal gyerekek szabadidejüket TV nézéssel, játszadozással vagy a barátaikkal lógva töltik. A 12 éves Campbell Remess azonban szabadidejét játékmackók gyártásával töltötte, amiket a Royal Hobart Kórháznak adományozott. Akár hiszed, akár nem, eddig több mint 800 medvét készített, melyek szerinte különlegesek.

10, Chrissy Washingtonból

A Washington állambeli Lakewoodből származó Chrissy egyik nap kiment a háza elé, hogy megnézze megvan-e még a szélcsengője. Amikor lenézett, észrevett egy cetlit és körülbelül 1500 forintot. A papíron a következő sorok álltak:

“Sajnálom, hogy elloptuk a szélcsengődet, de édesanyánk elhunyt. Nagyon szerette a pillangókat, ezért a húgom elvitte és az ablakunkhoz tette. Kérlek ne haragudj ránk, itt van kárpótlásul egy kis pénz.”

Chrissy azt mondta, egyáltalán nem haragszik, de nagyon szerette volna megtalálni a Jake nevű fiút, aki otthagyta a cetlit. Vissza akarta adni neki a pénzt, és további szélcsengőket akart még vásárolni, hogy neki és a húgának is legyen. Chrissy elmondta, hogy megértette, milyen anya nélkül felnőni, mert ötéves korában elvesztette az övét.

Talán még nincs veszve az emberiség.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek